Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continúa navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació fent click 'aquí'.

Català Castellano English

ELEKTRONICA:: Com funcionen les coses?

L'Electrònica és sens dubte l'essència del món tecnològic, és el que fa possible que qualsevol màquina funcioni i és el que ens permet sommiar en un futur tal i com el veiem a les pel·lícules.

Des del punt de vista tècnic l'Electrònica és tot allò que funciona amb electricitat. No obstant, donat que és una branca de la física molt àmplia, és necessari dividir-la en àmbits d'aplicació per simplificar el seu estudi i comprensió. Per això, podem trobar llibres que tracte l'Electrònica Analògica, Digital i de Potència.

Electrònica General: Hi ha una sèrie de conceptes fonamentals que són aplicables indistintament el camp d'estudi. En aquest sentit tenim una introducció a l'electrònica on s'expliquen tots aquells conceptes i bases que necessitarem més endavant al triar una especialització.
Electrònica Analògica I: Normalment el terme analògic fa referència a un objecte antic que no ha evolucionat, doncs res més erroni! El concepte analògic es refereix a allò que treballa en un rang ampli de valors i d'estats, en aquest sentit tenim circuits que mesuren senyals físiques ambientals, amplificadors i filtres.
Electrònica Digital I: L'Hera digital comença en el moment de l'aparició del transistor i tot allò que en deriva avui en dia fins els processadors més avançats.
Electrònica de Potència: Tota la part de control de components que treballen amb certs nivells de tensió i corrent requereixen un estudi a part: control de motors, transformadors, alimentadors, etzètera.