Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continúa navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació fent click 'aquí'.

Català Castellano English

COMPETICIONS:: El més important en una competició és el que aprens durant la preparació

Categoria Laberint

Tota la informació que aquí s'explica és un resum dels trets més importants i comuns. Cada competició, tot i que sigui la mateixa categoria pot variar segons qui la organitzi. És obligatori que us llegiu el reglament per a cada competició. Comentar-vos que aquesta pàgina us mostrarà un exemple de robot pensat per una estratègia determinada, és la vostra tasca decidir quin robot encaixa millor en la vostra manera de lluitar.

Regles de la competició

Per evitar confrontacions i/o malentesos durant l'esdeveniment és molt important que tots els punts estiguin redactats en un reglament i que aquest es doni a conèixer als seus participants.
Així doncs s'especifica dimensions, colors del tatami, normalment són dos colors de contrast(blanc/negre) acabats mate no brillant. Tanmateix les dimensions del robot que depenen de les corbes màximes.
Característiques generals respecte que estigui ben construit, que no perdi peces, que no porti accessoris que puguin malmetre el robot oponent.
Normes de comportament, que no hi hagi insults ni gestos violents ni burles entre rivals.
Funcionament del combat:
Criteris de puntuació:

Una vegada s'executa el programa del robot, els participants han d'apartar-se. Tampoc es pot tocar el robot en cap moment durant la carrera. Si un participant vol parar, ho pot fer aixecant el braç, perd el punt però això a vegades pot salvar el robot.

Característiques del robot

Totes aquestes necessitats fan que l'elecció dels components i materials sigui fonamental. Evidentment el pressupost del que disposem també marcarà aquestes decisions. Nosaltres us ensenyarem com fer un robot seguidor de línia invertint poc més de 50€. A partir d'aquí vosaltres decidiu.

Motors: Referència POL-998, Fabricant POLOLU, 625rpm 1.1kg-cm, 1.6A Bloqueig (18€ x2u)

Bateria: Bateria LiPo Aeroenergy 850mAh/7.4V (14€)

Placa de Control: La placa de control és un circuit que ha de permetre centralitzar tots els sensors i actuadors per ser gestionats pel microcontrolador. La pots dissenyar o comprar les peces per separat i unir-les (cosa que no recomanem perque els contactes poden fallar o trencar-se fàcilment). En el nostre cas la hem dissenyat natros mateixos. (10€)

Sensor de línia: CNY70 (0.7€ x 3u: 2.1€)

Rodes i llantes:

Estructura mecànica: Disseny amb PLA Impressió 3D

Definint estratègia: Sempre que has de prendre decisions de disseny has de definir i pensar quina estratègia seguirà el robot. És a dir, el robot es dissenya amb uns punts forts i uns febles. Les estratègies ens permetran preveure situacions i dir-li al robot com actuar.

Disseny del Robot: Imatge amb el 3D

Construcció:

1er PAS:

2on PAS:

Programació