Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continúa navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació fent click 'aquí'.

Català Castellano English

PROJECTE REI10:: Robot:Esser Intel·ligible versió 1.0

Presentació i Objectius

El projecte REI és un sistema robòtic utilitzat com una eina per estudiar la Intel·ligència Artificial. El problema de la robòtica evolutiva és com interaccciona un robot amb els éssers humans. Les persones realitzem moltes accions diàriament de manera intuitiva o sense ser conscients de la feina que fa el nostre organisme i en especial el cervell per processar la informació, prendre decisions i actuar.

El nostre robot estarà format una placa Raspberry Pi 3 B+, amb la càmera i una interfície que incorpori un micròfon com per exemple una webcam ja que la Raspberry no disposa de targeta d'audio (Projecte ListenPi3B+).

D'aquesta manera el nostre robot podrà capturar imatges (sentit vista), capturar so (sentit oïda) i emetre so (parlar). A més, l'Electrònica anirà connectada a un cap i un coll robòtic que podrà moure's com un humà per seguir sons o objectes.

A mesura que el projecte avanci anirem explicant pas a pas com programar la placa per finalment tenir un sistema capaç amb el que poder interactuar. A partir d'aquest moment, estudiarem com entrenar al robot perque pugui interpretar-nos o entendre'ns, és a dir, el volem fer intel·ligible, capaç de comprendre i de ser comprés.