RobotAcademy.catCatalà | Español | English
- Sistema Educatiu Reglat (website): Recursos i Suport per la Formació de ESO i Batxillerat. Benvinguts al sXIX.
- Mrs. Robotein (sobre mi)

La Robòtica abarca tots els àmbits on l'automatització de processos és possible. Això vol dir que és aplicable a qualsevol camp, ja sigui l'educació, la indústria, la Medicina i els serveis.

L'automatització de processos implica per definició tot aquell procés que es repeteix i per tant es pot definir un funcionament a través d'una sèrie de passos. La Robòtica es troba limitada per aquest concepte i ha evolucionat cap a un nou terme: Intel·ligència artificial o IA. Les IAs poden donar resposta a processos molt més complexos que una simple execució d'ordres.

Sovint la robòtica i les IAs van relacionades perquè es necessiten mútuament per avançar. Si un robot fos una carcassa, les IAs serien el que controlarien aquesta carcassa.

La màquina i la intel·ligència han evolucionat a ritmes diferents. Avui dia, els estudis sobre el maquinari estan més avançats que els de les IAs. Per això hi ha una carrera per aconseguir-ho de la mateixa manera que en el seu dia va passar per arribar a la lluna.

En aquest apartat publicaré el que equivaldria a un pla d'estudis per algú que vol fer robots, el pla del Grau en Robòtica (visió segons Asimov) que actualment NO existeix. Podeu accedir a estudis universitaris i comprovar-ho.

El meu somni com el del Dr. Lanning de la pel·lícula I, robot és ciència ficció.

Pla d'estudis de Grau en Robòtica >>


Tots els drets reservats, Barcelona de 2021.