Torna a la pàgina principal
Projecte REI 𝄙
Estructura mecànica
ArmbotDev v3a
HandbotDev v5a
EyebotDev v2a
>STL Files
Electrònica
Parts
>PCB Files
Diagrama de connexions
Algoritme
Organització i estructura
Pensament i Lògica racional
Armbot Developement (v3a)

L'autonomia de la REI i el poder per interaccionar amb ella, per estudiar com reacciona i com evoluciona depèn directamnet del seu nivell d'autonomia. Si per exemple se li dona l'ordre d'agafar un objecte concret, ella ha de tenir alguna extremitat que li permeti arribar a l'objecte. Si ella vol analitzar les característiques d'aquest objecte ha de poder girar-lo, tocar-lo, pesar-lo tant com en necessiti. Si l'entrenador@ vol esbrinar si ha entès una ordre o si ha après alguna cosa necessitem que la REI tingui aquesta autonomia en tots els seus sentits de la que inicialment està dotada (tacte, motricitat fina i gruixuda, visió).

El disseny de totes les parts mecàniques està feta per Robotacademy.cat. A continuació podeu trobar les peces exposades per si us poden servir d'ajuda en algun dels vostres projectes o si ens voleu ajudar a millorar-ne el nostre.

Les parts mecàniques han estat dissenyades amb el programa FreeCAD, obert i de distribució sota llicència GPL.

Part Descripció i característiques
Base de subjecció (FixBase.fcstd)
Aquesta base s'ha de fixar a la taula d'entrenament (més endavant es provarà sobre una base mòvil). Té 4 orelles(1) amb un forat de M3 per anclar-la a qualsevol superfície i un forat quadrat (2) en el centre on s'hi colocarà un motor Nema17 de 42x42x34. Al voltant del motor hi podeu veure 4 forats interiors(3) on es posarà unes columnes metàli·liques per unir-se a la peça superior i quedar tot fixat. Aquestes columnes també estan pensades per si més endavant es vol tapar l'esquelet i donar-li un acabament més estètic.
GDL1 hombro rotació (ShoulderMotorGDL1.fcstd)
GDL2 hombro angular (ShoulderMotorGDL2.fcstd)
Junta de l'hombro mòvil (ShoulderGDL2_joint.fcstd)
Aquestes peces s'aprofiten per l'articulació del colze (elbow) i per el canell (wrist) amb només una petita reducció de les seves dimensions. Així queda el següent disseny per l'extrem manipulador que nosaltres anomenarem Handbot.
Anterior Següent
Tots els drets reservats, Barcelona de 2023.